Ημέρα δράσης και ευαισθητοποίησης – Ενημέρωση από εκπροσώπους του τομέα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού

Στις 13/2/ 2024 εκπρόσωποι του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών επιμόρφωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς της Σχολικής μας μονάδας σε θέματα:

  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
  • ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ
  • ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
  • ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Σκοπός είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Read more

Διάλεξη – ενημέρωση για θέματα ψυχικής υγείας από τον ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΩΝ

Στις 6-2-2024 μέλη του συλλόγου ΣΟΨΥ Πατρών μίλησαν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αλλά και τους μαθητές μας για θέματα Ψυχικής υγείας, διαχείριση συναισθημάτων, άγχος στην εφηβεία, είδη Σχολικού εκφοβισμού και αντιμετώπισή τους.

Ο Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας ιδρύθηκε το 2003, είναι ένας μικτός σύλλογος, που συναποτελείται από άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, τις οικογένειες φροντιστές τους, εθελοντές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Συνολικά, τα μέλη του ΣOΨΥ Πάτρας είναι περισσότερα από 450 άτομα. Ο Σύλλογος αποτελεί το βασικό φορέα αυτο-οργάνωσης και αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, των οικογένειών τους και των φίλων τους. Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Read more