Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων – 1

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

Με την παρούσα επιστολή αφενός, σας εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχές μας για μια καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργική διάθεση και, αφετέρου, σας υπενθυμίζουμε ότι επιζητούμε την εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία σας προς όφελος των παιδιών μας. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών καταβάλλουμε προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου μας στο πλαίσιο του κατάλληλου παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού κλίματος. Στην προσπάθεια μας αυτή επιθυμούμε να έχουμε τη συνεργασία σας.     

Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ενημερώνεστε συχνά και να παρακολουθείτε με ενδιαφέρον τη φοίτηση, τη συμπεριφορά και την επίδοση των παιδιών σας και να συζητάτε καθημερινά μαζί τους για τη ζωή τους στο σχολείο.

Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε ότι:

  1. Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, για να χαρακτηριστεί επαρκής η φοίτηση των μαθητών του Γυμνασίου, το σύνολο των απουσιών κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 114. Από αυτές οι 64 μπορούν να είναι αδικαιολόγητες, ενώ οι υπόλοιπες 50 πρέπει να είναι δικαιολογημένες.
  2. Ο Γονέας ? Κηδεμόνας έχει δικαίωμα να δικαιολογήσει απουσίες μέχρι 2 συνεχόμενων ημερών. Για τη δικαιολόγηση απουσιών λόγω ασθένειας ή για άλλους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ο Γονέας ? Κηδεμόνας οφείλει να συμπληρώσει ενυπόγραφα σημείωμα μέσα σε 10 ημέρες από την επάνοδο του μαθητή ? τρια στο σχολείο. Με τον τρόπο αυτό ο Γονέας ? Κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει απουσίες 10 ημερών συνολικά για όλη τη σχολική χρονιά.
  3. Όταν ο μαθητής ? τρια απουσιάσει για λόγους υγείας περισσότερο από 2 ημέρες, ο Γονέας ? Κηδεμόνας είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει μέσα σε 10 ημέρες από την επιστροφή του μαθητή ? τρια στο σχολείο βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή ιδιώτη ιατρού που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.
  4. Δεν δικαιολογούνται μεμονωμένες ή συνεχείς απουσίες μαθητών ? τριών που γίνονται χωρίς την άδεια του Διευθυντή σε ώρες λειτουργίας του σχολείου (πρώτη ώρα, ενδιάμεσες ή τελευταία ώρα), καθώς και απουσίες από οποιαδήποτε αυθαίρετη απομάκρυνση μαθητή/τρια από το σχολείο. Για οποιαδήποτε απουσία κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος θα πρέπει να ενημερώνεται η Διεύθυνση του σχολείου.
  5. Η έγκαιρη προσέλευση των μαθητών/τριών δείχνει αυτοσεβασμό και συμβάλλει στην εύρυθμη συλλογική λειτουργία του σχολείου.
  6. Στους χώρους του σχολείου απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές.
  7. Η ενημέρωση μας σχετικά με θέματα υγείας και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κλπ.) των μαθητών/τριών, κρίνεται απολύτως αναγκαία γιατί θα μας επιτρέψει να προσαρμόσουμε ανάλογα τη συμπεριφορά μας και θα μας προφυλάξει από πιθανά λάθη στις σχέσεις μας μαζί τους.
  8. Το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι 26930 ? 31222.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία