Δράση «Τα ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ», 2ο Βραβείο Γυμνάσιο Λάππα (300 κ.)

Απίστευτη συμμετοχή και μοναδική επιτυχία είχε για 7η συνεχή χρονιά η δράση «Τα ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ», που σχεδίασε και συντόνισε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε άμεση συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τους Δήμους της Αχαΐας.

20.010 κιλά πλαστικά καπάκια, δηλαδή 11.770.625 πλαστικά πώματα συγκέντρωσαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια μαθητές/τριες από 165 σχολεία της Αχαΐας (127 Σχολεία Πρωτοβάθμιας και 38 Σχολεία Δευτεροβάθμιας), από 17 έως 23 Φεβρουαρίου 2022. με την αμέριστη στήριξη των Δήμων Πατρέων, Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου κατορθώθηκε να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 20 τόνοι πλαστικών πωμάτων. Τα χρήματα από τη διάθεση του πλαστικού κατατέθηκαν στις Σχολικές Επιτροπές και διατέθηκαν στα Ειδικά σχολεία της Αχαΐας προκειμένου να καλύψουν υλικοτεχνικές εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι ο χαρακτήρας της δράσης δεν είναι διαγωνιστικός και ότι τα σχολεία που βραβεύονται θεωρούνται επάξιοι εκπρόσωποι του συνόλου των συμμετεχόντων σχολείων.  Από  τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βραβεύονται τα σχολεία:

2ο Βραβείο: (από 201-500 κ.)  Γυμνάσιο Λάππα (300 κ.)


απολογισμός-δράσης-ΕΥΕΛΙΚΤΑ-ΚΑΠΑΚΙΑ-2022_τελ-ΓΙΑ-ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ-2022_aa_signed

Σχολιάστε