Το Γυμνάσιο Λάππα στην Μπολόνια της Ιταλίας

Στην Μπολόνια στην Ιταλία, ταξίδεψαν, από 24 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου 2022, εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λάππα, στο πλαίσιο της κινητικότητας Erasmus+ Project “Innovation – Motivation – Education: a total approach, 2020-1-EL01-KA101-077683”.

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί κ. Τάτσης Ιωάννης – Μαθηματικός/ Δ/ντης του Γυμνασίου Λάππα και κ. Χριστόπουλος Παναγιώτης – καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας, κάθισαν και πάλι στα θρανία και συμμετείχαν σε εβδομαδιαίο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Discover the power of Game Based Learning and Gamification in education». Το σεμινάριο διοργάνωσε ο οργανισμός Erasmus Learning Academy.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την διαφορά μεταξύ της Μάθησης Βάσει Παιχνιδιού και της Παιχνιδιοποίησης, να συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις χτισίματος της ομάδας, να δοκιμάσουν και να εξασκήσουν βασικές δραστηριότητες Μάθησης βάσει Παιχνιδιού, να χρησιμοποιήσουν και να εξοικειωθούν με ηλεκτρονικές εφαρμογές Παιχνιδοποίησης και Μάθησης Βάσει Παιχνιδιού και τέλος να βγουν από την τάξη για Υπαίθρια Μάθηση Βάσει Παιχνιδιού.

Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, αντάλλαξαν απόψεις και μοιράστηκαν εκπαιδευτικές εμπειρίες μέσα σε ένα ζεστό κλίμα συνύπαρξης και συνεργασίας. 

Καθημερινά και μετά το πέρας των μαθημάτων ξεναγήθηκαν στην όμορφη Μπολόνια και το ιστορικό κέντρο της, με αποκορύφωμα την ανάβαση τους στον ψηλότερο πύργο των Due Torri από όπου απήλαυσαν την πανοραμική θέα της πόλης. Τέλος συμμετείχαν σε ολιγόωρη επίσκεψη και ξενάγηση στην κοντινή Φλωρεντία.

Σχολιάστε