Το πρώτο πρόγραμμα Erasmus+ για το Γυμνάσιο Λάππα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο του Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS PLUS  με τίτλο: «Είμαστε εδώ. «Είμαστε κοντά. Είμαστε Ευρωπαίοι» (We are near. We are here. We are Europeans, και με κωδικό: 2018-1-EL01-KA101-046989).

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 14 μήνες και περιλάμβανε δύο  μετακινήσεις εκπαιδευτικών εκπαιδευτικού χαρακτήρα:

  • Η πρώτη μετακίνηση έγινε στις 12-18 Μαΐου 2019 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και αφορούσε επιμόρφωση σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας σε νεοεισελθόντες μετανάστες – μαθητες (ICT m-Learning – Teaching in Newly-Arrived Migrants). Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ήταν ο κ. Λαζανάς Παναγιώτης, φιλόλογος και ο καθηγητής κ Κόκκινος Λάμπρος, πληροφορικής.
  • Η δεύτερη μετακίνηση είχε τίτλο “how to make your school more international – a practice-based approach” και διεξήχθη από 6 ως 12 Οκτωβρίου 2019 στη πόλη Σάντα Μαρία ντι Φέιρα της Πορτογαλίας, πλησίον του Πόρτο. Το σεμινάριο αφορούσε θέματα σχολικής διεθνοποίησης, χάραξη σχεδίου ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής καθώς και γνωριμία με τα τελευταία Ευρωπαϊκά σχέδια καθώς και μεθοδολογία υλοποίησης τους. Στην επιμόρφωση παραβρέθηκαν οι  εκπαιδευτικοί κ Τάτσης Ιωάννης, διευθυντής του σχολείου και ο κ Κόντος Οδυσσέας καθηγητής Τεχνολογίας και υπεύθυνος επικοινωνίας του εν λόγω σχεδίου.

Υπεύθυνος φορέας για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων ήταν ο Φινλανδικός Οργανισμός Euneos. Υπήρχε αμοιβαία ικανοποίηση τόσο από το σχολείο μας για την άψογη οργάνωση των επιμορφώσεων, αλλά και από τους επιμορφωτές για τη εποικοδομητική συμμετοχή των εκπαιδευτικών μας.

Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν στο τέλος,

  • Βεβαιώσεις Συμμετοχής
  • Πτυχίο Europass κινητικότητας

Ευελπιστούμε το πρώτο αυτό σχέδιο Erasmus Plus, να γίνει απαρχή μιας νέας  ευρωπαϊκής προοπτικής του σχολείου και να δράσει πολλαπλασιαστικά για την έναρξη ανάλογων προγραμμάτων και στα γειτονικά σχολεία.