ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 10/1/2022

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές/μαθήτριες όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022. Το self τεστ θα πρέπει να πραγματοποιούνται έως και 24 ώρες πριν από την ορισμένη μέρα.

Για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Για τις επόμενες εβδομάδες το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση της Τρίτης και Παρασκευής στο σχολείο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, υπενθυμίζεται ότι:

– ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr , από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Αυτή μπορεί να στέλνεται και ηλεκτρονικά μέσω μέιλ.

– η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

 

Μπορείτε να δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ 

Σχολιάστε