Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου)

Στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών και  με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (6 Μαρτίου) οι μαθητές  της Β γυμνασίου Λάππα Αχαΐας, σχεδίασαν  τέσσερις αφίσες.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μετά την εβδομάδα ενημέρωσης για τον Σχολικό Εκφοβισμό που προηγήθηκε, κάθε  τμήμα χωρίστηκε σε δύο ομάδες των 9 ατόμων και μέσω της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας, προχώρησε στον σχεδιασμό. Οι μαθητές κάθε ομάδας αντάλλαξαν τις δικές τους ιδέες για το κεντρικό μήνυμα της αφίσας τους αλλά και την ιδέα σχεδιασμού του εικαστικού στοιχείου που θα το συνοδεύει.

Στη συνέχεια οι μαθητές της κάθε ομάδας επέλεξαν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν και σχεδίασαν το εικαστικό στοιχείο στην αφίσα τους. Ακολούθησε η επιλογή γραμματοσειρών που θα χρησιμοποιήσουν  και με τη αξιοποίηση του φωτός των παραθύρων της τάξης, οι μαθητές αποτύπωσαν στο χαρτί τους το λεκτικό τους μήνυμα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν λευκά χαρτόνια canson, μολύβια, γόμες, πινέλα, τέμπερες, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του project, οι μαθητές, έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον για όλα τα στάδια της διαδικασίας, πειραματίστηκαν με τα υλικά και τις τεχνικές που αναδείχτηκαν στην τάξη και ενθουσιάστηκαν με το τελικό αποτέλεσμα.

Σχολιάστε